Παρέμβαση της BSS στο υπουργείο προς υπεράσπιση δανειοληπτών.

Παρέμβαση μας στο υπουργείο προς υπεράσπιση δανειοληπτών με εγγύηση του δημοσίου για ένταξη τους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε περίπτωση καταγγελίας μετά την 31/12/2016.

Aπό: Bss Solid Success
Λ. Βουλιαγμένης 51, 166 75 Γλυφάδα, 2104838601 (info@bssplus.gr)

Προς: Υπουργείο Οικονομικών
ΓΕΥΔ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Θηβών 196-198, Άνω Ρέντης, 18233 (τηλ. 2132125730)
Νομική Υπηρεσία (6ο όροφος)

Aθήνα, 24/07/2017

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια προφορικού ερωτήματος που έχουμε θέσει στο γραφείο σας στην οδό Σολωμού 60, και σχετικών υποδείξεων, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το κάτωθι ερώτημα πολλών επιχειρήσεων που έχουν δάνεια εν ισχύ με Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου (π.χ. δάνεια σε πυρόπληκτες περιοχές κλπ) χωρίς καθυστερήσεις.

Εάν τα εν λόγω δάνεια στις 31-12-2016 δεν είχαν καταγγελθεί (άρα ήταν σε εγκεκριμένη ρύθμιση ή/και σε καθυστέρηση, ή ακόμη και ενήμερα) αλλά η εκάστοτε τράπεζα αποφασίσει να τα καταγγείλει σήμερα σε συνέχεια της φημολογούμενης απόσυρσης της εγγύησης που παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο, θα μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμιζόμενες οφειλές (προς το Ελληνικό Δημόσιο πλέον αφού θα έχει προηγηθεί η καταγγελία από την Τράπεζα) στο πλαίσιο του ν. 4469/17?

Το ερώτημα αυτό τίθεται καθώς από την μία οι εν λόγω οφειλές θα καταστούν ληξιπρόθεσμες εντός του 2017 και άρα δεν υπάγονται σύμφωνα με το γράμμα του νόμου στον εξωδικαστικό μηχανισμό, εντούτοις μία τέτοια εξέλιξη δεν αποτελεί εσχεμμένη ενέργεια του οφειλέτη, ούτε προκαλείται από αυτόν, άρα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν παραβαίνει το πνεύμα του νόμου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία.

Με εκτίμηση

Για την BSS Solid Success
Ευστάθιος Λιακόπουλος

Πρωτότυπη επιστολή

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος    Εγγραφείτε στο Newsletter μας      This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.