Συνάντηση Ευστάθιου Λιακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση

Αποφασισμένος  να συμβάλλει στην εξυγίανση των επιχειρήσεων προσφέροντας σε εκείνες και την ελληνική οικονομία, παρουσιάστηκε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων, Ευστάθιος Λιακόπουλος στην συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Όπως τόνισε ο κ. Λιακόπουλος «Ο Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων θα μετέχει δυναμικά και στα θέματα αναδιαρθρώσεων κόκκινων δανείων και υποχρεώσεων ευρύτερα, τομέας ιδιαίτερα κρίσιμος για την ελληνική οικονομία, τα μέλη μας, τους πελάτες μας», ενώ έθεσε και θέματα που χρήζουν βελτίωση στην όλη διαδικασία.

Όσον αφορά τη ψήφιση του νέου νόμου που θα γίνει τέλος Αυγούστου, με έναρξη εφαρμογής 01.01.2021,  ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων, δεσμεύτηκε εκ μέρους του συνόλου, ότι ο σύνδεσμος θα συγκεντρώσει σχόλια και παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου, από τα οποία θα σχηματιστεί σαφή θέση, σε νέα συνάντηση με τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα.

Συζητήθηκαν επίσης τα εξής, τα οποία αναφέρουμε με επιφύλαξη αφού ακόμη δεν είναι νόμος του κράτους:

 

 • Θα υπάρχει Διαδικασία εξωδικαστικής διευθέτησης σε πλατφόρμα, στην οποία δεν θα μπαίνουν οφειλές προμηθευτών. Καλό στοιχείο, καθώς οι περισσότεροι δεν θέλουν να διαταράξουν τις σχέσεις τους με τους προμηθευτές.
 • Η διαδικασία θα είναι σχετικά γρήγορη και αυτοματοποιημένη.
 • Το δημόσιο θα σύρεται σε σύμφωνη γνώμη πιστωτών με διαβεβαίωση τραπεζών για την ορθή τήρηση της διαδικασίας.
 • Θα απαιτείται προφανώς από τους πιστωτές επιχειρηματικό σχέδιο.
 • Θα εντάσσονται προς συζήτηση και οι προσωπικές οφειλές.
 • Θα υπάρχει δυνατότητα σε περίπτωση απόρριψης επαναυποβολής πρότασης ή επιλογής διαδικασίας εξυγίανσης ή και πτώχευσης.
 • Υπάρχει πρόνοια για διαδικασία εξυγίανσης με αναμόρφωση του πλαισίου που ίσχυε έως σήμερα.
 • Θα υπάρχει δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης – Δεύτερη ευκαιρία.
 • Με την εξυγίανση ή πτώχευση, θα διαγράφονται οι οφειλές που δεν καλύπτονται από την ρευστοποίηση.

 

Θα υπάρχει σαφής πλέον δίαυλος επικοινωνίας του ΣΥΣΕΠ για θέματα χρηματοδοτήσεων και ιδιωτικού χρέους.

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος  Εγγραφείτε στο Newsletter μας   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.