Σημαντικό ρόλο την ανάκαμψη και μετάβαση της ελληνικής οικονομίας θα έχουν οι επιδοτήσεις, τις οποίες με μεγάλη ανυπομονησία αναμένουν οι επιχειρήσεις.

Προκειμένου αυτές να προετοιμαστούν είναι πολύ σημαντικό να έχουν έγκαιρα εικόνα για την στρατηγική κατεύθυνση των κεφαλαίων.

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναμένονται τα κάτωθι:

  • Περίπου 4 δις θα κατευθυνθούν στην ψηφιακή μετάβαση. Η χώρα μας είναι στην 27η θέση στα 28 κράτη μέλη στον τομέα αυτό. Τα προγράμματα θα προβλέπουν διασύνδεση της έρευνας με τον παραγωγικό ιστό, την προσαρμογή της ελληνικής βιομηχανίας, την διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
  • Περίπου 5 δις € θα απευθύνονται στην πράσινη οικονομία. Στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, την προώθηση των απέ, την αναβάθμιση των ενεργειακών δικτύων σε “έξυπνα”, την απεξάρτηση από τον άνθρακα.
  • Περίπου 2,22 δις θα απευθύνονται στις μεταφορές. Στόχος η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και διαλειτουργικού συστήματος σιδηροδρομικών μεταφορών, η εξασφάλιση προσβασιμότητας και η βέλτιστη χρήση αυτοκινητοδρόμων, λιμένων και αεροδρομίων. Στόχευση είναι και η ανάπτυξη ενός σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος με την ανάπτυξη δικτυακών υποδομών και δίκτυα όπως το 5G.
  • Κονδύλια ύψους 6,4 δις θα απευθύνονται στην απασχόληση και την εκπαίδευση.
  • Κονδύλια ύψους 1,2 δις, θα απευθύνονται στην αστική ανάπτυξη κυρίως ορεινών, αγροτικών και παράκτιων απομακρυσμένων περιοχών.

Η ορθή χρήση των ανωτέρω κεφαλαίων, θα συντελέσει στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Ο επιχειρηματικός ιστός θα πρέπει να κατανοήσει την κατεύθυνση των αλλαγών και να προσαρμοστεί εγκαίρως στις νέες συνθήκες, προκειμένου να διεκδικήσει την παρουσία τους σε ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αστοχίες και καθυστερήσεις, δεν συγχωρούνται.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος    Εγγραφείτε στο Newsletter μας      This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.