Έχοντας εισέλθει σε μια κρίση, απροσδόκητη, χωρίς έλεος και χωρίς περιθώρια ιδιαίτερων μεταβολών, είναι λογικό να αυξάνεται η ανασφάλεια και η ανησυχία μας.

Είναι γεγονός ότι αυτή η συμφορά μας συνάντησε στην χειρότερη στιγμή, όταν όλοι μας αναμέναμε μια πολύ καλή χρονιά, μετά από πολλά χρόνια ατελείωτων δυσκολιών.

Η ψυχολογία, απαραίτητο στοιχείο του επιχειρείν, είναι στο χειρότερο σημείο της καμπής και το μέλλον φαντάζει άγνωστο και αβέβαιο.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, εμείς μένουμε σθεναρά ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε προβλέψει μια τεράστια μείωση του ΑΕΠ από τον Απρίλιο με σχετικό μας άρθρο. Σήμερα εκτιμούμε ότι θα έχουμε ένα εξίσου δύσκολο Α εξάμηνο το 2021. Αλλά…..

Η βελτίωση μετά την εφαρμογή του εμβολιασμού, θα είναι έντονα ανοδική. Ο Ελληνας χαρακτηρίζεται από την τάση προς τις θετικές ειδήσεις. Με την εφαρμογή των εμβολίων, θα σπεύσουμε προς τις συνήθειες μας δίνοντας ώθηση στην αγορά. Αλλά και οι τουρίστες έχοντας επαναπαυθεί μέσω του εμβολιασμού, θα μας επισκεφτούν.

Οι επενδυτές δεν έφυγαν ποτέ και αντιθέτως θα αυξήσουν την τάση τους για επενδύσεις σε μια χώρα με σημαντικά πλεονεκτήματα και με μη αντιπροσωπευτική απαξίωση του ΑΕΠ τα τελευταία έτη.

Η χώρα έχει αποκαταστήσει την σχέση της, με τις αγορές και μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη αναβάθμιση από τον οίκο Moodys. Επομένως μετά το α εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να αναμένουμε θετικές εξελίξεις.

Επομένως τι πρέπει να κάνουμε; Με μια φράση “Να κρατηθούμε”.

Όχι βέβαια αδρανώντας, αφού η αδράνεια είναι κόστος, αλλά με κάθε τρόπο.

Κατανοούμε ότι η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη έως το α εξάμηνο του 2021 τουλάχιστον.

Επομένως:

Προσαρμόζουμε την λειτουργία της επιχειρήσεως μας, σε δεδομένα κρίσης άμεσα και κυρίως:

Δρούμε εύστοχα και αποφασιστικά.

Τα καλύτερα θα έρθουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν έχουμε κάνει την μετάβαση από την κατανόηση, στην προσαρμογή και την δράση.

Η BSS, χτίζει στέρεες βάσεις επιτυχίας και επιδιώκει να είναι με τον επιχειρηματικό κόσμο Μαζί στο μέλλον.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος    Εγγραφείτε στο Newsletter μας      This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.